Woensdag 17 januari 2018

Kritiek op verslag One Love Manchester-concert

In het Old Trafford-cricketstadion in Manchester vond zondag het benefietconcert voor de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in de Manchester Arena plaats. Het optreden begon met een indrukwekkende één minuut stilte.

NPO 3 deed verslag van het concert van 20.00 uur tot 23.10 uur. Kijkers klaagden massaal over de verslaggeving van NPO 3FM-dj Michiel Veenstra, die het concert vele malen onderbrak. Ook was er kritiek op de geluidskwaliteit, die bij de BBC veel beter was dan bij NPO 3. De uitzending werd in Nederland gevolgd door gemiddeld 726.000 kijkers.

Marcus Mumford van Mumford & Sons opende de drie uur durende show met de woorden “Laten we niet bang zijn”. Voordat hij zijn grote hit Happy zong zei Pharrell Williams: “Ik maak een diepe buiging, want ondanks alles dat er is gebeurd ruik, voel of ik zie ik bij jullie geen angst”.

Ariana Grande zong gehuld in een sweater met daarop OneLoveManchester haar hit Be Allright en zong daarna samen met de Black Eyed Peas het toepasselijke nummer Where is the love. Ook zong ze een nummer met een kinderkoor. Veel kinderen hadden tranen in hun ogen.

Het concert vond plaats onder strenge veiligheidsmaatregelen. Alle 50.000 bezoekers werden uitvoerig gefouilleerd bij de ingang. Het concert werd live uitgezonden in 38 landen.

Bron: NOS/BM

Bericht delen