Article header image

Komedieserie Kees & Co keert terug op televisie

De komedieserie Kees & Co keert terug bij RTL. Twaalf jaar geleden was de populaire serie voor het laatst te zien. De herhalingen waren zo’n succes op on demand-platform Videoland dat RTL besloot de serie weer opnieuw te produceren.

“Het is één van onze populairste series en er is een grote behoefte naar een nieuw seizoen”, zegt woordvoerder Irene Frijters.

In de populaire, Nederlandse serie is Kees Heistee, gespeeld door Simone Kleinsma, het hoofdpersonage. Samen met haar man Ben zorgt zij voor de pubers Anne en Rudi. Kleinsma keert ook dit seizoen weer terug als Kees. Over de rest van de personages is nog weinig bekend. “Ik kan over de verhaallijnen van volgend seizoen nog niets vertellen”, zegt Frijters. “Maar het verhaal wordt natuurlijk aangepast aan de wereld van nu.”

De castings beginnen op 2 oktober, net zoals vroeger met live publiek. Momenteel is alleen Kleinsma bevestigd als ‘Kees’. Wie haar in de cast gaat vergezellen is nog onduidelijk. Wanneer de uitzendingen beginnen is ook nog onbekend.

De 60-jarige Kleinsma is enthousiast, vertelde de actrice maandag in RTL Boulevard. “Kees staat dicht bij me. Ze is iets chaotischer dan ik, maar ik trek deze jas graag weer aan. Wel een iets oudere jas.” Kees & Co werd tussen 1997 en 2006 uitgezonden door RTL 4. Het kwam tot 96 afleveringen, verdeeld over acht seizoenen.

Bron: NOS/BM

Bericht delen