Keuze presentatoren Eurovisie Songfestival bijna rond
Woensdag 30 oktober 2019

Keuze presentatoren Eurovisie Songfestival bijna rond

De organisatie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam is er bijna uit wie volgend jaar het liedjesspektakel moet gaan presenteren. Dat vertelde uitvoerend producent Sietse Bakker in RTL Boulevard. Grote verrassing is dat er niet aan twee, maar zelfs aan drie presentatoren wordt gedacht.

Eva Jinek, die door veel mensen werd aangewezen als presentatrice en zelf ook interesse heeft, loopt door haar overstap van de NPO naar RTL in ieder geval de klus niet per se mis. “Ik sluit niets uit”, aldus Bakker. Cornald Maas gaat het Eurovisie Songfestival in elk geval níet presenteren, liet hij recent weten. Maas hoopt dat Jan Smit de kans krijgt de presentatie op zich te nemen. Maas en Smit hebben de afgelopen jaren steeds samen het commentaar verzorgd bij de live-uitzendingen van het Songfestival.

Dionne Stax, die na haar overstap van de NOS naar AVROTROS direct tot de grote favoriet werd gebombardeerd, wil niet bevestigen dat zij nog een kandidaat is. Haar optreden tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala heeft in elk geval voor de nodige scepsis gezorgd.

Sietse Bakker: “Je hoort mensen over voorgaande edities van het Songfestival: alles klopte, maar het was wel erg technisch en strak allemaal. Wij moeten iets meer de gevoelige snaar gaan opzoeken bij de manier van presenteren.”

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen