Karin van Gilst vertrekt bij BNNVARA
dinsdag 10 december 2019

Karin van Gilst vertrekt bij BNNVARA

Algemeen directeur Karin van Gilst stopt bij BNNVARA. Dat laten de Raad van Toezicht en Van Gilst weten in een gezamenlijke verklaring.

Van Gilst: “BNNVARA is een geweldige, en tegelijk ook complexe club. Zeker voor iemand die niet uit de omroepwereld komt. Ik ben hier met veel enthousiasme ingestapt. Na een jaar hebben we de balans opgemaakt. Dat deden we in de geest van de visie van BNNVARA: eerlijk, open en kritisch. Werkt dit naar ieders tevredenheid? Doen we de juiste dingen? Heeft het de juiste richting?”

“Als je verantwoordelijk wilt zijn voor een omroepvereniging die stoer, eerlijk en soms ongezouten is dan moet je ook zo naar jezelf en elkaar kijken. Ik ben trots op de resultaten die ik samen met content directeur Gert-Jan Hox in dit eerste jaar heb neergezet. Ik heb echter ook geconstateerd dat de echte klik tussen mij en de organisatie niet voldoende aanwezig is. Als dat zo is, dan moet je daar conclusies aan durven verbinden.”

Wanda van Kerkvoorden, voorzitter Raad van Toezicht: “Het nieuwe directieteam van BNNVARA heeft afgelopen jaar rust gebracht in de organisatie. Er zijn goede stappen gezet, met meer programma’s dan ooit gekoppeld aan een scherpe inhoudelijke focus. De organisatie is op veel vlakken verder geprofessionaliseerd. Met name op het gebied van innovatie, marketing, digital en bedrijfsvoering. Wij bedanken Karin voor haar enorme inzet.”

Content Directeur Gert-Jan Hox: “Karin en ik zijn een jaar geleden vol enthousiasme aan dit avontuur begonnen. Ik heb met veel plezier en energie met haar samengewerkt. Ze is een kei en ik wens haar alle succes toe bij wat ze verder gaat ondernemen.”

Hox en Van Gilst begonnen in 2018 als nieuwe directie van BNNVARA.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen