Dinsdag 16 januari 2018

John de Mol praat vrijuit in College Tour

Vrijdag spreekt Twan Huys in College Tour (NTR) uitgebreid met John de Mol. De mediatycoon praat vrijuit, zo meldt volkskrant.nl. Hij geeft aan flink te balen van het floppen van het SBS 6-programma The Winner Is. De Mol: “Ja, ik heb heel hard gescholden. Ben daar heel lang, heel chagrijnig over geweest. En waar het aan ligt? Dat kan ik niet in een paar minuten uitleggen.”

De Mol heeft echter goede hoop dat het programma in Duitsland, waar zus Linda als presentatrice de kar gaat trekken, wel goed gaat scoren. “Het is in Nederland mislukt, maar we krijgen gelukkig een herkansing in Duitsland vanaf volgende week en we hebben het programma zo verbeterd dat ik er nog steeds in geloof.” Ook blijft hij vertrouwen houden in de toekomst van SBS 6. “Geef ons minimaal twee jaar om het fundament weer opnieuw te bouwen. Dan mag je me er weer naar vragen. Bij RTL, dat ook ooit in een dergelijke fase verkeerde, deed er toen ook vijf jaar over om weer succesvol te worden.”

Dansshows Dancing Queen en Move Like Michael Jackson oogstten weinig succes, maar De Mol gaat na de zomer toch weer proberen te scoren met een dansprogramma in een nieuwe vorm: een tv-marathon van misschien wel tachtig uur, waarin het ultieme danskoppel wordt gekozen. “Het is iets unieks wat al heel lang bij ons in de pijplijn zit, maar wat dit jaar echt gaat gebeuren. Het is een wedstrijd waarbij we 60, 70 of wel 80 uur live zullen uitzenden.” Het wordt de tv-versie van de film They shoot horses over een dansmarathon in de jaren dertig, waarin mensen bereid zijn alles te doen voor een doorbraak in Hollywood. “We gaan er nu aan beginnen; het zal in ieder geval na de zomer worden uitgezonden, hoogstwaarschijnlijk bij SBS.”

Bron: Volkskrant.nl

Bericht delen