Dinsdag 16 januari 2018

Jochem de Jong verlaat Discovery Networks

Jochem de Jong (SVP, General Manager Benelux) heeft besloten om Discovery Networks Benelux na 6,5 jaar te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Tijdens zijn loopbaan bij Discovery heeft hij de Benelux-tak succesvol uitgebouwd.

In bijna zeven jaar tijd heeft hij samen met zijn team zes tv-zenders gelanceerd, waaronder TLC en ID in Nederland en Discovery Channel Vlaanderen in België.

Alco de Jong is benoemd tot Country Manager van Discovery Networks Benelux en volgt Jochem de Jong op. Alco is al tien jaar werkzaam voor Discovery Networks Benelux, waar hij diverse functies heeft bekleed, waaronder die van VP Head of Channels. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Benelux-zenders en heeft aan de basis gestaan van de lancering en positionering van TLC en ID – de nieuwe vlaggenschepen die in 2011 zijn gestart.

Discovery Networks is uitgegroeid tot de derde commerciële zendergroep in Nederland en heeft zich ook bewezen in Vlaanderen. 2013 is tot nu toe het beste jaar voor Discovery Networks in de Benelux. De zendergroep in zijn geheel wist in augustus het grootste marktaandeel te behalen in de doelgroep 20-49 jarigen in Nederland, namelijk 8,0 procent.

Bron: Discovery Networks Benelux

Bericht delen