Dinsdag 16 januari 2018

Jeugdjournaal op zoek naar presentatietalent

Voor het derde jaar op rij organiseert het NOS Jeugdjournaal in samenwerking met Beeld en Geluid de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd. Vanaf nu kunnen kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het Nederlandse basisonderwijs via hun school een screentest insturen.

Zij maken kans om op 15 juni voor de echte Jeugdjournaal-camera’s te staan. De deadline voor het inzenden van de screentest is vrijdag 26 april.

Uit alle inzendingen selecteert een vakkundige jury tien finalisten. Deze komen op woensdag 12 juni met hun hele klas naar de Jeugdjournaal-dag  in Beeld en Geluid in Hilversum. Tijdens deze dag doen de tien kinderen nogmaals een screentest, nu in de studio van het Jeugdjournaal bij de NOS. Aan het eind van de dag wordt de winnaar van de presentatiewedstrijd bekendgemaakt.

Vorig jaar stuurden meer dan 400 basisschoolleerlingen een screentest in. De 12-jarige Jasper Leegwater uit Aalsmeer won de wedstrijd en presenteerde samen met Milouska Meulens het Jeugdjournaal van 2 juni 2012.

Meer informatie over de presentatiewedstrijd of over het insturen van een screentest is te vinden op www.jeugdjournaal.nl.

Bron: NOS

Bericht delen