Woensdag 17 januari 2018

Jeugdjournaal doet live verslag van Koningsspelen

Het NOS Jeugdjournaal doet vrijdag 21 april live verslag van de opening van de Koningsspelen. Het is de vijfde editie van de Koningsspelen en bijna 1,2 miljoen kinderen doen eraan mee. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen voor de landelijke opening dit jaar een bezoek aan basisschool De Vijfmaster in Veghel. Welmoed Sijtsma presenteert het programma vanuit Veghel. 

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden om negen uur feestelijk verwelkomd en zullen daarna aanschuiven bij het ontbijt. Rond half tien is de officiële opening, gepresenteerd door de drie zussen – en topsporters – Merel, Sanne en Tessel van Dongen. Het Kinderen voor Kinderen-koor verzorgt een warming-up op het lied Okido. Na de opening gaat op scholen in het hele land de sportdag van start.

In de avonduitzending van het NOS Jeugdjournaal volgt een verslag van de hele dag. De reguliere ochtenduitzending van 21 april komt te vervallen; er komt een overzicht van het laatste nieuws in NOS Jeugdjournaal Koningsspelen.

Bron: NOS/BM

Bericht delen