Jet Schouten en Joop Bouma verkozen tot Journalist van het Jaar 2018
donderdag 14 februari 2019

Jet Schouten en Joop Bouma verkozen tot Journalist van het Jaar 2018

Jet Schouten (Radar, AVROTROS) en Joop Bouma (Trouw) zijn verkozen tot Journalist van het Jaar 2018.

De jury, bestaande uit de redactie van NVJ-vakblad Villamedia en de adviesraad, was unaniem in haar keuze. Schouten en Bouma verdienen de titel Journalist van het Jaar 2018 volgens de jury vanwege het onderzoek naar medische implantaten.

Op initiatief van het duo onderzochten in totaal 250 journalisten in tientallen landen de regelgeving rondom medische implantaten. Ze legden bloot dat regels ontbreken of slecht worden toegepast waardoor patiënten wereldwijd risico’s lopen.

De feestelijke bekendmaking vond plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De winnaars werden bekendgemaakt door Pieter Broertjes, de burgemeester van Hilversum.

De prijs voor Villamedia’s Journalist van het Jaar werd voor de dertiende keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren Follow the Money-journalisten Eric Smit en Kim van Keken, documentairemakers Sarah Sylbing en Ester Gould, Nieuwsuur-journalist Bas Haan, buitenlandcorrespondent Olaf Koens, De Correspondent-oprichter Rob Wijnberg, oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen en onderzoeksjournalist Brenno de Winter.

Bron: Villamedia/BM

Bericht delen