Jan des Bouvrie overleden
maandag 5 oktober 2020

Jan des Bouvrie overleden

In zijn woonplaats Naarden is zondag interieurontwerper Jan des Bouvrie overleden. Hij was 78 jaar. Volgens de familie stierf hij in de armen van zijn vrouw en in het bijzijn van zijn kinderen. Hij was al een tijd ziek, hij leed onder meer aan prostaatkanker.

Des Bouvrie werd in 1942 geboren in Naarden, waar hij in de jaren 90 interieur-designcentrum en restaurant Het Arsenaal vestigde. Hij werd bekend met strakke, symmetrische ontwerpen, met wit als overheersende kleur.

Vooral in de jaren 90 was hij alomtegenwoordig in de media. Zo was hij wekelijks te zien als mede-presentator van TV Woonmagazine. Dat programma werd van 1995 tot en met 2003 uitgezonden door Veronica en Yorin. Endemol was de producent.

Ook was Jan des Bouvrie regelmatig het onderwerp van spot in de tv-show Glamourland van Gert-Jan Dröge. Die bracht Des Bouvrie steeds weer in beeld met de tekst: ‘Hallo, daar zijn we weer!’. Zelf heeft Des Bouvrie dat overigens nooit een probleem gevonden: de naamsbekendheid bracht hem alleen maar zakelijke voordelen en nieuwe klanten.

Bron: NOS/BM

Bericht delen