dinsdag 16 januari 2018

Inboedel Brabant 10 aangeboden op veilingsite

De volledige inboedel van de voormalige Brabantse televisie-omroep Brabant 10 staat te koop. Op alles, van videocamera’s en televisies tot en met kantoormeubels, is een bod te doen via de veilingsite van Troostwijk (www.troostwijkauctions.com). Woensdag is tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkdag in het vroegere kantoor aan de Stadionstraat 23. De veiling sluit vrijdag.

Brabant 10 was de grootste commerciële regionale tv-zender en ontstond in 2008 uit een fusie van drie lokale zenders: TV & Co uit Breda, RTV 10 uit Eindhoven en TV 13 uit Tilburg. Al in 2009 ontstonden er problemen en werd een vijfde van het aantal medewerkers ontslagen wegens tegenvallende reclame-inkomsten. De zender zou nog tot het einde toe hebben geprobeerd de financiële problemen te boven te komen.

Eigenaar van Brabant 10 was het Bredase bouwbedrijf Heja dat in april failliet werd verklaard. Brabant 10 ging vervolgens in mei failliet. De gemeente Tilburg had voor 80.000 euro programma’s besteld. Slechts een kwart daarvan is uitgezonden.

Bron: Broadcast Magazine/Omroep Brabant

Bericht delen