Woensdag 17 januari 2018

Ib Haarsma hoofdredacteur RTV Rijnmond

RTV Rijnmond heeft Ib Haarsma (42) met ingang van 1 september benoemd tot hoofdredacteur. Haarsma is momenteel eindredacteur Radio en Televisie bij Omroep WNL en volgt Johan de Koster op, die later dit jaar met pensioen gaat.

Bert Klaver, algemeen directeur van RTV Rijnmond: “Ik ben blij met de komst van Ib, die een uitgesproken gevoel heeft voor toekomstige ontwikkelingen in de media. Ik heb er het volste vertrouwen in dat deze gedreven allround mediaman de redactie van RTV Rijnmond een volgend tijdperk zal inleiden.”

Haarsma over zijn volgende stap: “RTV Rijnmond zit momenteel in een transformatie waarbij we met onze online-, radio- en tv-programmering dichter bij de consument willen gaan staan. Ik heb erg veel zin in deze uitdagende functie bij RTV Rijnmond en draag er graag aan bij om de regionale journalistiek op een hoger plan te krijgen.”

Ib Haarsma werkte als radio- en tv-verslaggever bij de regionale omroep NH, klom op tot eindredacteur bij RTL 4 en SBS en is momenteel eindverantwoordelijk eindredacteur RTV bij Omroep WNL. In 1999 voltooide Haarsma de opleiding Journalistiek en Communicatie aan de Chr. Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Bron: RTV Rijmond/BM

Bericht delen