Dinsdag 16 januari 2018

Het Klokhuis maakt serie over pesten

Het Klokhuis heeft een serie gemaakt over pesten, die vanaf 21 september 2015 tijdens de Anti-Pest Week zal worden uitgezonden. In vijf afleveringen komen onder meer deskundigen aan het woord, maar ook pesters en slachtoffers, maakte de NTR donderdag bekend.

De Anti-Pest Week is een initiatief van de NPO en sluit aan bij de landelijke Week tegen het Pesten 2015. Uit onderzoek blijkt dat 15 procent van de basisschoolleerlingen wel eens de dupe is van pesten.

In de serie praat presentatrice Nienke de La Rive Box met deskundigen over pesten en analyseert ze hoe de rolverdeling ontstaat in een pestproces. Omstanders spelen daar een grote rol bij. Wat kunnen zij doen om dit proces te doorbreken? Ook spreekt zij met daders en slachtoffers, over de gevolgen van pesten en hoe het voelt om gepest te worden. Ze besteedt aandacht aan de verschillende anti-pest methodes die er gebruikt worden in het basisonderwijs.

In de laatste aflevering doen de populaire vloggers Milan Knol en Gamemeneer verslag van hoe er op social-media gepest wordt en wat je daar tegen kunt doen. Ook in de sketches wordt het fenomeen pesten van verschillende kanten belicht. Schrijver Jurrian van Dongen schreef een lied over een pester die zich later afvraagt wat hij teweeg heeft gebracht.

Uitzendingen: maandag 21 t/m vrijdag 25 september, 18.23 uur, NPO Zapp

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen