Herman Finkers bekroond met Zilveren Krulstaart
zondag 26 september 2021

Herman Finkers bekroond met Zilveren Krulstaart

Herman Finkers heeft zaterdag de Zilveren Krulstaart voor het beste filmscenario van het jaar gewonnen. De Twentse cabaretier was in de race voor het scenario dat hij schreef voor de bioscoopfilm De Beentjes van Sint Hildegard. Eerder was Finkers met de film ook al genomineerd voor een Gouden Kalf.

De Beentjes van Sint Hildegard, die 712.000 bioscoopbezoekers trok, gaat over een echtpaar dat na dertig jaar huwelijk besluit het roer een keer om te gooien. Finkers speelt de mannelijke hoofdrol, zijn tegenspeelster in de film is Johanna ter Steege. De film is vrijwel geheel in het Twents gesproken. Herman Finkers ontving tevens zaterdag de Gouden Pen, omdat De Beentjes van Sint Hildegard de best bezochte film van het afgelopen jaar is.

In de categorie beste scenario voor een televisieserie ging de Zilveren Krulstaart naar Hugo Heinen voor zijn serie I.M., over de relatie tussen Ischa Meijer en Connie Palmen. De serie is uitgezonden door AVROTROS.

De prijs voor beste scenario kort (voor producties tot 60 minuten) is toegekend aan Victoria Warmerdam voor Snorrie, over twee mannen die elkaar na lange tijd weer zien. De NTR heeft de productie met een lengte van elf minuten uitgezonden in de serie NTR KORT!.

De awards worden jaarlijks uitgereikt door het Netwerk Scenarioschrijvers, dat de Zilveren Krulstaarten profileert als de belangrijkste vakprijs voor Nederlandse scenarioschrijvers. De ceremonie vindt altijd plaats tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Bron: Netwerk Scenarioschrijvers/Nu.nl/BM
Foto: Victoria Warmerdam, Herman Finkers en Hugo Heinen

Bericht delen