Dinsdag 16 januari 2018

Henk Hagoort boos op VVD

NPO-voorzitter Henk Hagoort is boos op de VVD dat aan minister van Bijsterveldt heeft gevraagd om te onderzoeken wat het oplevert om terug te gaan naar twee televisiezenders. Dat zei hij vanmiddag in het NCRV-programma Lunch! op Radio 1. “Er liggen afspraken tussen Hilversum en Den Haag. We zijn volop bezig om die uit te voeren, en dan vind ik het uitermate vervelend dat er steeds dit soort dingen langskomen die voorbij gaan aan die afspraken.”

Hagoort hoort naar eigen zeggen ook nooit vanuit het publiek de roep om het derde net op te heffen. “Ik begrijp niet waar dit vandaan komt. Ik wil weten waar ik aan toe ben in de relatie met Den Haag.” Bovendien beweert de voorzitter dat het schrappen van een net niets oplevert. De negentig miljoen die VVD-Kamerlid van Miltenburg aanhaalt, noemt hij onzin.

Hagoort verwacht waardering voor de manier waarop de NPO het bezuinigingspakket nu uitvoert. Hij zegt klaar te zijn met de politiek, omdat hij bezig wil zijn met het publiek. “Want daar werken wij voor.”

Bron: NCRV

Bericht delen