Hart & Ziel muziekquiz op NPO 2
Woensdag 17 januari 2018

Hart & Ziel muziekquiz op NPO 2

Mike Boddé, Jeroen van Merwijk en Floris Kortie presenteren de muziekquiz Music Match. De NTR zend de quiz volgende week dagelijks uit op NPO 2 in het kader van de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4.

Houdt de vuilnisman van Erbarme Dich van Bach? Is de porno-actrice verslingerd aan het tweede pianoconcert van Rachmaninov, of gaat haar liefde uit naar de Vier Jaargetijden van Vivaldi? En wat is de grote muzikale liefde van de schaapsherder? In Hart & Ziel: Music Match, een nieuw spelprogramma van de NTR, speelt rond de vooroordelen die er bestaan over van klassieke muziek.

In elke aflevering drie klassieke stukken en drie onbekende Nederlanders in wie je niet meteen het stereotype van een klassieke muziekliefhebber herkent. Twee teams, bestaande uit Mike Boddé, Jeroen van Merwijk en steeds twee bekende Musici, moeten in een aantal rondes uitmaken welk muziekstuk bij welk persoon hoort. En passant vertellen de captains en quizmaster Floris Kortie korte verhalen over de muziekwerken.

Muzikanten die aan het programma meewerken zijnonder anderen Sopraan Laetitia Gerards, mezzo-sopraan Rosanne van Sandwijk, violisten en zusjes Julia en Rosanne Philippens, violiste Maria Paula Majoor en sopraan Lilian Farahani.

Van 9 tot en met 13 oktober zendt NPO Radio 4 dagelijks tussen 07.00 – 20.00 uur de Hart & Ziel-lijst uit. Die bestaat uit 300 klassieke muziekstukken die NPO Radio 4 luisteraars het meest raken, inspireren, ontroeren, energie geven, troosten of herinneringen tot leven brengen. Hart & Ziel: Music Match sluit op tv aan bij deze week vol klassieke muziek. Meer info: www.ntr.nl/musicmatch

Bron: NTR/BM

Bericht delen