Article header image

Grootschalige live registratie The Passion

De RKK en de EO zenden donderdag gezamenlijk een spectaculaire live registratie uit van het Paasverhaal. Op herkenbare locaties in de stad Rotterdam wordt het verhaal van de laatste uren van Jezus in beeld gebracht. Na het succes van vorig jaar, toen ruim een miljoen mensen in Gouda het Paasverhaal tot leven zagen komen, wordt The Passion donderdag voor de tweede keer opgevoerd en live uitgezonden. Ditmaal in Rotterdam, met onder meer Danny de Munk (Jezus), Charly Luske (Judas), Frans Bauer (Petrus) en Berget Lewis (Maria).

 

The Passion is een samenwerking tussen EO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk, de gemeente Rotterdam en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media en geregistreerd door DutchView Multicam. DutchView Muliticam en MBS verzorgen in samenwerking met Egripment de live registratie van de optocht vanaf de Koopgoot naar het eindpunt op het Willemsplein bij de Erasmusbrug. Verslaggeving is in handen van Antoinette Hertsenberg, Philip Freriks fungeert als verteller. In totaal werkt DutchView met achttien camera’s, waaronder 4 D-cams, steadicam, furiodolly langs het podium, Techno 50, Strada 100, TDT9 en twee scanner cranes.

Het openingsshot wordt genomen vanaf het dakterras La Place V&D. Op het dak van de Maastoren staat het steunpunt voor de draadloze MBS-verbindingen. Eén camera is helemaal naar de top van de Erasmus brug bekabeld en aan de overkant van de Maas op het dak van het Havengebouw/Port of Rotterdam staat een camera voor shots van de Rotterdams skyline bij nacht.

Voor DutchView is The Passion een mooie samenwerking met producent Jacco Doornbos, uitvoerend producenten Fleur van Helden en André Teelen. Het live event wordt geregisseerd door David Grifhorst met Ivo Palmen als eerste cameraman. De evenementenorganisatie is in handen van Henri Vinke van Vinke Vision en de techniek voor orkest en monitoring wordt verzorgd door John van Eijk.

Het evenement wordt donderdag om 20.30 uur live uitgezonden op Nederland 1.

Bericht delen