Dinsdag 16 januari 2018

Goed Bekeken: Voetbal International

Het is een merkwaardig concept voor een kijkcijfersucces: een tafel met drie mannen die niets anders doen dan praten over voetbal. Toch trekt het programma Voetbal International al jarenlang twee keer per week volle tribunes.

Hoewel de banden met het blad Voetbal International worden doorgesneden, maakt men zich geen zorgen over de toekomst van het programma. Althans, niet zo lang de drie basisspelers nog onder contract staan: Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. In de rubriek Goed Bekeken in het maartnummer van Broadcast Magazine gaat eindredacteur Jan Hillenius in op de succesfactoren. “Een normaal programma heeft een draaiboek en tijdens de uitzending is de regie leidend. Bij VI is de tafel leidend, we moeten aanvoelen waar we het over willen hebben en daar snel op kunnen reageren.”

“We hebben tijdens de uitzending ook altijd een montageset gereed staan, zodat snel fragmenten kunnen worden opgezocht. Sowieso staat altijd een hele rits fragmenten klaar, voor het geval dat daarvan iets ter sprake komt. We maken wel afspraken over de volgorde van onderwerpen, maar Wilfred is de enige die het draaiboek daadwerkelijk leest. Derksen en Gijp gaan gewoon zitten. En dus kan het wel eens gebeuren dat Gijp spontaan begint te vertellen wat we voor na het eerste reclameblok hadden gepland. Tja, daar gaat het draaiboek. Het is dus voortdurend improviseren, maar dat is wat het programma leuk maakt. Niet alleen voor de kijkers, ook voor de makers.”

In de maarteditie van Broadcast Magazine veel meer achtergronden bij Voetbal International. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen