Gijp als Renate in Voetbal Inside roept negatieve reacties op
Dinsdag 20 februari 2018

Gijp als Renate in Voetbal Inside roept negatieve reacties op

Transgender Netwerk Nederland (TNN) en COC reageren kritisch op de uitzending van Voetbal Inside waarin René van der Gijp te zien was als Renate van der Gijp.

Het voetbalprogramma gaf op deze ongebruikelijke manier aandacht aan de Vlaamse verslaggever Boudewijn van Spilbeeck die sinds deze week door het leven gaat als Bo Van Spilbeeck.

Beide organisaties kunnen de humor van de uitzending van Voetbal Inside niet inzien en zijn ‘helemaal klaar met de trieste trans- en homofobie in het programma’. Volgens de organisaties is het tijd dat sponsoren Heineken, Gillette en Toto de stekker uit het programma VI trekken.

TNN en COC noemen de reactie van Johan Derksen en René van der Gijp treurig: “Iemand worstelt een leven lang met haar identiteit, heeft de moed om daar publiek voor uit te komen en het enige wat de heren van VI kunnen verzinnen is om zo iemand belachelijk te maken.”

“Blijkbaar zijn ze met hun ideeën over transgenderpersonen en homo’s diep in de vorige eeuw blijven hangen, en na het zoveelste incident krijg je de indruk dat dat ook niet meer gaat veranderen”, reageren TNN-voorzitter Brand Berghouwer en COC-voorzitter Tanja Ineke op de website van COC.

“Nu is de vraag aan sponsors Heineken, Gillette en Toto en aan RTL of ze zich echt nog langer willen associëren met programmamakers die hun kijkcijfers proberen op te krikken met trans- en homofobie. Wat ons betreft gaat de stekker er uit.”

RTL Nederland gaat de drie presentatoren van Voetbal Inside aanspreken op de ‘grap’ over VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck.
 
“De mannen krijgen van RTL alle ruimte om hun kijk op voetbal en de samenleving te geven”, stelt een woordvoerder. “Dat betekent echter niet dat je van alles een grap moet maken. We zullen de uitzending van afgelopen vrijdag meenemen in de eerstvolgende bespreking.”

Bron: AD/BM

Bericht delen