dinsdag 16 januari 2018

GeenStijl weigert beelden aan KRO

Het programma KRO Profiel wil een uitzending wijden aan Rutger Castricum, voorheen verslaggever bij GeenStijl.nl en nu reporter van PowNews. Ed Jeeninga van KRO Profiel heeft GeenStijl smekend verzocht beelden van de reportages van Castricum uit zijn GeenStijl-tijd te mogen uitzenden.

Het verzoek van Jeeninga aan GeenStijll is hier te lezen. ‘Beste dames en heren van GeenStijl, Ik heb jullie een aantal keren gebeld en ingesproken maar tot op heden zonder reactie. Daarom nu even dit bericht. Voor het programma KRO Profiel maak ik een aflevering over Rutger Castricum. Het is een mooi portret over zijn leven en vooral werk en gaat dieper en zelfs cultuurhistorisch dieper in op de vraag waar hij staat in het palet van journalistieke kleuren.

Omdat hij ook jullie Rutger is geweest en hij in die tijd een aantal veelzeggende reportages heeft gemaakt zitten er ook fragmenten in uit zijn GeenStijl-periode. Deze aflevering is al met al een mooi en evenwichtig stukje werk geworden. Zoals ik in mijn laatste ingesproken bericht al aangaf hoop ik op een reactie van jullie om een en ander kort te sluiten over het tweede leven van deze fragmenten. Hoor ik verder niets meer van jullie dan moet ik er van uit gaan dat ook jullie content zijn met het smaakvolle gebruik van enkele GeenStijl-momenten van Rutger in deze aflevering van KRO Profiel. Bellen kan en mag natuurlijk. Met vriendelijke groet en hartelijk dank voor jullie flexibele houding in deze. Ed Jeeninga. KRO Profiel.

Het antwoord van GeenStijl luidt als volgt. ‘Dus bij geen bericht jatten we het maar gewoon? Oké. Hier dan reactie. Beste slijmbalmeneer van de KRO. U krijgt niks. En u mag ook niks gebruiken. De vorige keer dat wij uw organisatie een GSTV-fragment leverden, is er van die 5 minuten welgeteld 2 seconden gebruikt. Daarvoor betaalde u 600 euro. Dat was belastinggeld. Derhalve de tiefus voor u, en de rest van het spilzieke Media Park.’

Bron: Broadcast Magazine/GeenStijl

Bericht delen