Dinsdag 16 januari 2018

Garantie NPO aan documentaire, drama en film

De Nederlandse Publieke Omroep garandeert dat er 14 miljoen beschikbaar blijft voor artistieke documentaire, hoogwaardig drama en film, nu het kabinet het Mediafonds dreigt op te heffen. Dat geld wordt apart gezet van het reguliere programmabudget. Deze toezegging zal de Nederlandse Publieke Omroep schriftelijk aan de Staatssecretaris voor Media bevestigen. Dat schrijft NPO-bestuurslid Shula Rijxman woensdag in een open brief aan de drama- en documentairemakers van Nederland.

Rijxman geeft aan dat het opheffen van het Mediafonds een politieke keuze is, maar dat de Nederlandse Publieke Omroep voor het behoud van drama en documentaire blijft staan. Ook reageerde Rijxman op de twijfel die het Mediafonds openlijk uitte: “De verhalen dat wij volgend jaar 16 miljoen op drama en documentaire bezuinigen zijn pertinent niet waar.”

Rijxman kondigde verder aan met de sector in gesprek te willen over de juiste verdeling van de budgetten voor artistieke documentaire, drama en film: “Daarvoor willen we gebruik maken van de experts die in de sector actief zijn. Denk aan een speciale commissie. Zo wil de Nederlandse Publieke Omroep garanderen dat artistieke en hoogwaardige producties voor het publiek behouden blijven.”

Bron: NPO

Bericht delen