Dinsdag 16 januari 2018

Frank Wentink en Dinnershow met pensioen

Na een carrière van 30 jaar gaat Frank Wentink en zijn Dinnershow met pensioen. Wentink werd in 2007  geridderd in de Orde van Oranje-Naussau en kan terugkijken op een glansrijke carrière. Zijn entertainmentcarrière begon in Spanje bij een grote hotelketen waar hij John de Mol leerde kennen. Bij terugkomst in Nederland startten zij samen John de Mol/Wentink Evenementen, dat al snel naam vestigde met op maat gemaakte evenementen.

 

Wentink werkte vervolgens samen met het ballet van Penney de Jager, wat later onder zijn vleugels doorging als het Holland Show Ballet. Het idee van een op maatwerk live entertainment belevenis, in combinatie met dineren kreeg vorm. De allereerste dinnershow de Fantasy World Dinnershow beleefde haar première in 1994 en was een groot succes. Hierna volgden de Dinnershow 2000, Dinnershow of the Centuries en Barcelona in Event Centre Aalsmeer. Daarnaast produceerde Wentink ook diverse shows voor en samen met de Efteling, Holiday on Ice en Stage Entertainment.

Wentinks laatste project, onder de naam RTL Wentink Events, is de show 21 On Air welke op 16 december in première gaat. Deze feel good show brengt de magie van televisie naar het podium en kijkt terug op memorabele momenten uit de afgelopen 60 jaar televisie. Speciaal voor deze show heeft Studio 21 een intensieve verbouwing ondergaan. De locatie is nu uitgerust met de nieuwste technologische hoogstandjes waaronder een geavanceerd LED scherm van 125 m².

Bron: RTL Nederland

Bericht delen