Article header image

FOX Sports verdubbelt aanbod toptennis

FOX Sports verdubbelt zijn aanbod van toptennis. Met het toevoegen van de volledige WTA Tour bouwt de zender de bestaande tennisprogrammering van de ATP World Tour, inclusief de belangrijke ATP World Tour 1000 en 500 evenementen, en Wimbledon verder uit.

Met de toevoeging van de volledige WTA Tour voor de seizoenen 2017 tot en met 2021 completeert FOX Sports zijn tennisportfolio. Programmadirecteur Rob Labree: “Het succes van tennis op FOX Sports bouwen we verder uit met de exclusieve uitzendrechten van de WTA Tour, waarmee we in staat zijn om ook het beste van het vrouwentennis toe te voegen aan onze programmering. Met toegang tot de live verslaggeving van de volledige WTA Tour zien we er naar uit de Nederlandse tennisliefhebbers het beste vrouwentennis te bieden.”

Bruno Rocha, Executive Vice President WTA Media: “WTA Media is blij met deze samenwerking, vooral gezien het al bestaande, kwalitatieve aanbod van topsport op FOX Sports in Nederland. We kijken uit naar vijf mooie jaren van samenwerking waar beide partijen van zullen profiteren.”

FOX Sports doet live en exclusief verslag van de volledige WTA Tour. Elk seizoen bouwt op naar de Road to Singapore met als einddoel het BNP Paribas WTA Finals presented by SC Global in Singapore, waar de meest succesvolle speelsters van het jaar strijden om de titel. De live mediarechten en productie omvatten 525 miljoen dollar over de periode 2017 – 2026, de grootste in de geschiedenis van vrouwensport.

Bron: FOX Sports/Broadcast Magazine

Bericht delen