Dinsdag 16 januari 2018

Flodder-acteurs alsnog betaald

Een aantal acteurs uit de televisieserie Flodder krijgt alsnog een vergoeding voor herhalingen van de tv-serie die de afgelopen jaren op tv waren. Zij hebben hiertoe een regeling getroffen met de curator van de failliete producent First Floor Features en RTL Nederland.

Dat heeft de Stichting Naburige Rechtenorganisatie voor Musici en Acteurs (Norma), die de belangen van uitvoerende kunstenaars behartigt, bekendgemaakt. De stichting stond de acteurs Nelly Frijda, Stefan de Walle, Lou Landré en de erven van Coen van Vrijberghe de Coningh bij in het conflict.

Volgens Norma werd Flodder tussen 2004 en 2009 vrijwel continu herhaald op de zenders van RTL. De acteurs kregen echter niet de herhalingsvergoeding van 686 euro per aflevering waar ze recht op hadden. De acteurs krijgen nu samen 200.000 euro uit de failliete boedel van First Floor Features. Wat de schikking met RTL precies inhoudt, wil Norma niet zeggen.

First Floor Features is in 1984 opgericht door Dick Maas en Laurens Geels. Het bedrijf ging in 2004 ten onder aan de productie van de speelfilm Resistance. Dit is de duurste film ooit in Nederland geproduceerd (budget 16 miljoen euro), maar deze flopte jammerlijk.

Bron: Het Parool/Broadcast Magazine

Bericht delen