Article header image

Extra Jeugdjournaal tijdens themaweek duurzaamheid

In de week van 5 tot 12 mei staat Zapp still bij het thema duurzaamheid met Z@pp your Planet. In dat kader maakt NOS Jeugdjournaal op 9 mei een extra uitzending. Presentatoren Milouska Meulens en Pepijn Crone maken deze uitzending vanuit basisschool De Kariboe in Heemskerk.

 

Bij veel Z@ppredacties komen vragen van kinderen binnen als: Hoe kunnen we duurzamer omgaan met de wereld waarin wij leven? Bijvoorbeeld met water, energie, voedsel of het milieu? Kinderen blijken zich hierover zorgen te maken en willen weten wat zij kunnen doen. In het NOS Jeugdjournaal Extra; Z@pp Your Planet wordt gekeken naar wat een school zelf kan doen rondom duurzaamheid. Daarnaast gaan kinderen op zoek naar mensen uit het bedrijfsleven en de politiek die verantwoordelijk zijn voor duurzaamheid. Om hen te vragen hoe het kan dat op sommige plekken goede voorbeelden zijn van duurzaamheid, maar op veel andere plaatsen nog niet.

In de uitzending worden ook de resultaten gepresenteerd van een Jeugdpeil-onderzoek. Aan kinderen is gevraagd wat zij weten van duurzaamheid en wat ze er voor over hebben om de wereld duurzamer te maken.

Bron: NOS

Bericht delen