Expeditie Robinson gaat dit jaar mogelijk wél door
vrijdag 5 februari 2021

Expeditie Robinson gaat dit jaar mogelijk wél door

Liefhebbers van Expeditie Robinson kunnen hopen op een editie dit jaar, ondanks corona. RTL onderzoekt momenteel of het survivalprogramma toch opgenomen kan worden. “We bekijken de mogelijkheden om Expeditie Robinson dichter bij huis op te nemen”, zegt Peter van der Vorst, programmadirecteur bij RTL, tegen het AD.

Lang bleven de kandidaten en kijkers vorig jaar in het ongewisse over het doorgaan van Expeditie Robinson in 2020. De bedachte spellen in en om het Gota Resort op de Filipijnen waren al klaar, maar uiteindelijk ging er een streep door Expeditie Robinson, al jarenlang een populair programma bij RTL 4.

Dit jaar willen de producent en RTL Nederland toch kijken of er een editie in zit. Peter van der Vorst: “De realityprogramma’s Temptation Island en Prince Charming deden het goed. Voor de opnamen daarvan konden we ook niet naar tropische eilanden in Azië, maar die hebben we in Italië opgenomen. Dichter bij huis, daar kan het net zo goed.”

Expeditie Robinson wordt geproduceerd door SimpelZodiak, onderdeel van Banijay Benelux. De presentatoren zijn Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels. Na Expeditie Robinson praat presentator Luuk Ikink normaal gesproken live na in Eilandpraat bij RTL 5.

Bron: AD/BM
Foto: RTL Boulevard/Martijn van Gelder

Bericht delen