Eveline Aendekerk nieuwe voorzitter raad van toezicht Cinekid
dinsdag 30 maart 2021

Eveline Aendekerk nieuwe voorzitter raad van toezicht Cinekid

De raad van toezicht van Cinekid stelt Eveline Aendekerk aan per 1 april 2021 als nieuwe voorzitter. Eveline Aendekerk is directeur van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en volgt Hedda Bruessing op. Bruessing, Hoofd Mediazaken BNNVARA, bekleedde de functie van voorzitter sinds 2017.

Heleen Rouw, directeur van Cinekid over de nieuwe voorzitter: “Met veel vertrouwen en enthousiasme gaan we de nieuwe beleidsperiode in met Eveline als voorzitter. Ze brengt nieuwe inzichten vanuit een breder perspectief door haar veelzijdige ervaring én heeft passie voor cultuur. De wereld is enorm veranderd en Cinekid wil een rol van betekenis spelen voor alle kinderen. Eveline’s verbindende en versterkende rol als voorzitter is van groot belang voor de ontwikkeling van Cinekid in Nederland maar zeker ook internationaal.”

Eveline Aendekerk (1971), directeur CPNB, over haar benoeming als voorzitter van de raad van toezicht: “Cinekid wil met hun hoogwaardige film- en media-aanbod alle kinderen in Nederland inspireren in hun ontwikkeling tot wereldburgers. Een missie waar ik als voorzitter van de raad van toezicht maar ook als ouder volledig achtersta. Dit wil ik dan ook graag uitdragen in mijn activiteiten bij Cinekid.”

Raad van toezicht
Vanaf 1 april 2021 bestaat de raad van toezicht van Cinekid uit de volgende personen:
Errol Nayci, oprichter Storytellers Film & TV
Eveline Aendekerk, directeur CPNB (voorzitter)
Guido van Nispen, eigenaar Vannispen management
Jeroen van Dijk, Financieel Directeur & bestuurslid FD Mediagroep
Marlene Wickel, Managing Director Jean Mineur Mediavision

Bron: Cinekid/BM
Foto: Maikel Thijssen/Cinekid

Bericht delen