Woensdag 17 januari 2018

Eredivisie voor eSporters start 6 februari

Maandag 6 februari start de E-Divisie, de Eredivisie voor FIFA 17-eSporters. Iedere Eredivisieclub heeft een eSporter geselecteerd en daarmee is de line-up compleet. De competitie-opzet van de E-Divisie is gelijk aan de Eredivisie, waarbij de wedstrijden integraal te volgen zijn via YouTube, Twitch en FOX Sports.

Daarnaast zijn de samenvattingen en analyses vanaf 6 februari te bekijken in het nieuwe (e)sportprogramma Studio E-Divisie. Het programma is elke vrijdagmiddag om 16.00 uur te volgen op YouTube, Twitch en de website en app van NU.nl en NUsport.

De E-Divisie is een initiatief van de Eredivisie CV en wordt georganiseerd in samenwerking met alle 18 Eredivisieclubs, EA Sports en Endemol Shine Nederland. De afgelopen weken hebben de Eredivisieclubs één eSporter geselecteerd die de club gaat vertegenwoordigen in de E-Divisie. Er staat een sterke line-up met meerdere voormalig kampioenen en huidige wereldtoppers.

In 17 speelrondes maken de eSporters van de Eredivisieclubs uit wie het beste is in FIFA 17 Ultimate Team. De clubs spelen allen één keer tegen elkaar, waarbij afwisselend op de PlayStation 4 en op de XBox One wordt gespeeld. De eSporters moeten zich op beide consoles gaan bewijzen voor hun club.

Bron: Eredivisie/BM

Bericht delen