EndemolShine Nederland zoekt bewoners voor Big Brother huis
vrijdag 24 juli 2020

EndemolShine Nederland zoekt bewoners voor Big Brother huis

RTL 5, Videoland en SBS België brengen Big Brother in 2021 na 15 jaar terug in Nederland en Vlaanderen. Het format wordt wereldwijd nog steeds omarmd door veel kijkers en is ook in andere Europese landen aan een revival bezig.

Peter van der Vorst, directeur Content RTL: “Big Brother is in de huidige tijdsgeest relevanter dan ooit. We kunnen inmiddels niet meer zonder onze mobieltjes en staan voortdurend in contact met de buitenwereld. Door social media is er nauwelijks meer een moment op de dag dat we elkaar niet bekijken en beoordelen.”

“We presenteren een versie van onszelf die zo optimaal mogelijk is. Wat gebeurt er als je dat allemaal weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen? Als mensen naar binnen moeten kijken in plaats van naar buiten. Dat maakt deze nieuwe Big Brother tot een interessant experiment voor verschillende perspectieven en álle generaties.”

Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, niet anders kunnen dan zichzelf zijn, zonder filters en social media, en intussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Big Brother gaat de uitdaging aan en is op zoek naar bewoners. Iedereen die deze uitdaging aandurft en denkt iets unieks toe te voegen aan dit experiment kan zich nu opgeven via: www.bigbrother2021.com.

Wanneer Big Brother in 2021 terugkomt maken RTL en SBS België op een later moment bekend. Big Brother 2021 wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland in samenwerking met Lecter Media.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen