Dinsdag 16 januari 2018

Eigenaar Media Park in zwaar weer

Vastgoedconcern TCN, onder meer eigenaar van het halve Media Park, verkeert in zwaar weer. Een belangrijke bv heeft uitstel van betaling gekregen, een ander dochterbedrijf is al failliet verklaard. Dit meldt de Gooi en Eemlander. Begin van de maand was er al slecht nieuws te melden over Brandboxx Almere bv, dat de huur voor het modecentrum in de polderstad niet meer op kon brengen.

Een faillissement volgde. Brandboxx bracht ook TCN Europe SE in de problemen. Het moederbedrijf kreeg echter van de rechter uitstel van betaling. Maandag volgde het faillissement van Brandboxx Ventures Hannover en van TCN Quality Squares. Volgens TCN worden de resterende modecentra in Leusden en Salzburg niet door dit faillissement getroffen. Het bedrijf verklaarde begin deze maand echter hetzelfde ten aanzien van álle TCN-projecten.

Dat de werkelijkheid anders is blijkt uit het feit, dat de rechtbank Utrecht maandag surseance van betaling heeft verleend aan TCN Assets en aan een aantal werkmaatschappijen die – aldus TCN – ‘een negatieve bijdrage leverden aan de onderneming’. Deze week is ook TCN Property Projects failliet verklaard. Zakenblad Quote weet te melden dat onder de dochterbedrijven Assest en Property Projects bijna alle projecten van TCN vallen.

Bron: G&E

 

Bericht delen