EenVandaag Verkiezingsdebat bij AVROTROS
zaterdag 18 november 2023

EenVandaag Verkiezingsdebat bij AVROTROS

Onder het toeziend oog van ruim duizend studenten wordt op maandag 20 november het EenVandaag-verkiezingsdebat De Toekomst van Nederland gehouden.

In Ahoy Rotterdam debatteren op die dag zes lijsttrekkers: Dilan Yesilgöz (VVD), Frans Timmermans (GL/PvdA), Geert Wilders (PVV), Rob Jetten (D66), Pieter Omtzigt (NSC) en Caroline van der Plas (BBB).

Pieter Jan Hagens leidt het vijftig minuten durende debat dat zowel op televisie als radio bij AVROTROS wordt uitgezonden. EenVandaag-verkiezingsdebat De Toekomst van Nederland is maandag 20 november om 18.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1 en te horen op NPO Radio 1.

Toekomst van jongeren
In het debat komen de volgende thema’s aan bod: migratie (VVD, PVV, NSC, D66), klimaat (GL/PvdA, PVV, BBB, D66) en economie/bestaanszekerheid (GL/PvdA, VVD, NSC, BBB). Deze grote thema’s van nu vragen oplossingen voor de toekomst, het zijn drie thema’s die de komende jaren bepalend zijn voor hoe Nederland eruit ziet. De studenten in de zaal zijn afkomstig van het mbo, hbo en de universiteit. De studenten krijgen een stem in korte filmpjes die de drie debatten inleiden. Ze spreken zich uit over de bovengenoemde thema’s: over hun zorgen, vragen en visies.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Nico Kroon/AVROTROS

Bericht delen