Dr. Pol zoekt een Nederlandse collega
zaterdag 25 mei 2019

Dr. Pol zoekt een Nederlandse collega

Presentatrice Nicolette Kluijver gaat samen met de beroemde dierenarts Dr. Pol op zoek naar een nieuwe Nederlandse collega. Zijn team heeft dringend hulp nodig bij het verlenen van zorg aan meer dan 18.000 dieren in een zeer uitgestrekt gebied.

De van oorsprong Drentse dierenarts is bekend van zijn populaire tv-serie op National Geographic waarin zijn bloeiende dierenartsenpraktijk in de afgelegen stad Weidman in Michigan centraal staat. De eigenzinnige Pol – inmiddels 76 jaar – test drie Nederlandse dierenartsen op hun kennis en vaardigheden van zowel huisdieren als groot vee. Ze hebben niet altijd toegang tot de moderne medische apparatuur die zij in Nederland tot hun beschikking hebben.

De dierenartsen draaien volop mee in de praktijk van Dr. Pol in Michigan. Ze brengen kalveren ter wereld, testen de zwangerschapsduur van koeien, diagnosticeren katten, honden en zelfs varkens en steunen baasjes die hun dier moeten laten inslapen. De omstandigheden zijn totaal anders dan in Nederland. Het is min twintig graden als de opnamen plaatsvinden.

De dierenartsen moeten niet alleen goed met dieren kunnen omgaan, ze moeten ook passen in de Amerikaanse gemeenschap en in de uitgestrekte regio, waar bowlen ongeveer het enige vertier is. De familie Pol (Pol zelf, zijn vrouw Diane en zoon Charles) zou het liefst alle drie de dierenartsen aan het werk hebben en de familie staat dus voor een lastige keuze. Want er kan er maar één in aanmerking komen voor de begeerde droombaan.

Presentatrice Nicolette Kluijver “Dit programma is op mijn lijf geschreven. Ik ben een groot dierenliefhebber en ik wilde zelf vroeger altijd graag dierenarts worden. Ik vond dit programma maken een geweldige ervaring en ik ben nu een nog grotere fan van de beroemde Dr. Pol.”

In de voetsporen van Dr. Pol wordt geproduceerd door Concept Street en is vanaf maandag 10 juni om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen