dinsdag 16 januari 2018

Radar wint filmprijs St. Tropez

De reportage Radar Extra: De Schuldvraag heeft op het St. Tropez International Filmfestival de prijs voor Beste Documentaire gewonnen. Dat maakte AVROTROS bekend. Voor de awards waren producties uit 50 verschillende landen ingezonden.

In De Schuldvraag gaat Antoinette Hertsenberg op zoek naar antwoorden op de vragen hoe de financiële crisis heeft kunnen plaatsvinden, en waar we economisch nu staan.

Ze gaat hierover in gesprek met topeconomen (waaronder Nobelprijswinnaar Robert Schiller), wetenschappers, ondernemers, bankiers en consumenten. Tussendoor leggen korte animaties belangrijke economische concepten, zoals (het ontstaan van) geld, schuld, rente, (huizen)bubbels en derivaten, voor iedereen begrijpelijk uit.

Het zevendaagse St. Tropez International Filmfestival werd van 11 tot en met 17 mei 2014 gehouden in Nice. Hier is jaarlijks een selectie te zien van films, documentaires en televisieseries van over de hele wereld.

De reportage De Schuldvraag is online in première gegaan, een unicum voor een journalistiek programma. Het programma werd in december 2013 in twee delen op televisie uitgezonden. De uitzendingen in december scoorden gemiddeld 1,6 miljoen kijkers.

Bron: AVROTROS

Bericht delen