Dinsdag 16 januari 2018

Dekker onzeker over steun Eerste Kamer

Staatssecretaris Sander Dekker zoekt nog steeds steun van partijen in de Eerste Kamer voor de kabinetsplannen op het gebied van de omroep. Hij zou niet zeker zijn van een meerderheid. Dat zei SP-Kamerlid Jasper van Dijk zondag tijdens het debatprogramma Limes030.

“De staatssecretaris loopt elke partij langs om steun te vinden. Ook ik heb vorige week met hem koffie gedronken”, aldus Van Dijk. Zo heeft de SP grote moeite met de bezuinigingen op de publieke omroep. En hoewel Van Dijk denkt dat de PVV daar mogelijk wel mee akkoord wil gaan, vraagt hij zich af of de PvdA hiermee genoegen zal nemen.

Dekker presenteerde in december zijn plannen voor de publieke omroep. Een van de belangrijkste onderdelen daarvan is dat omroepen in de toekomst niet meer op basis van ledenaantallen, maar op basis van kwaliteit geselecteerd zullen worden, subsidie voor levensbeschouwelijke 2.42-omroepen wordt stopgezet en het Mediafonds wordt opgeheven. In totaal wil het kabinet 300 miljoen euro op de omroepbegroting besparen, wat zal leiden tot vele honderden ontslagen in Hilversum.

Bron: Villamedia

Bericht delen