Dinsdag 16 januari 2018

De Sterkste Man van Nederland naar Berlijn

De sterkste man van Nederland is geselecteerd voor de competitie Generation K plus van het 61e Internationale Filmfestival Berlijn. De tv-première van de Telefilm van regisseur Mark de Cloe en producent NL Film is zaterdag 8 januari om 19.00 uur bij KRO/Z@pp op Nederland 3. Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het ministerie van OCW en het CoBO, de uitvoerder van het project.

Alain de Levita van NL Film: “We zijn ontzettend trots op deze film. Daarnaast ben ik heel blij voor Mark de Cloe voor de erkenning die hij krijgt met de selectie voor het Filmfestival van Berlijn. Gezien de enthousiaste reacties overwegen we de film alsnog in de bioscoop uit te brengen. De eerste distributeurs hebben zich al gemeld.”

De twaalfjarige, roodharige Luuk Bos heeft altijd gedacht dat zijn vader de sterkste man van de wereld is. Zijn moeder Dorien, die hem in haar eentje heeft opgevoed, vertelde hem daarover de prachtigste verhalen. Bij een bezoek aan een lokale Sterkste Man-competitie ontmoet hij een deelnemer, René Doornbos. Luuk vermoedt dat hij zijn vader is. Als hij bovendien oude foto’s van René ziet waarop hij ook rood haar heeft, weet hij het zeker. Maar als Dorien hoort dat Luuk zijn vader gevonden denkt te hebben, biecht ze hem de waarheid op.

Bron: Eropuit/Broadcast Magazine

Bericht delen