Article header image

De Buitendienst terug op NPO Zapp

De Buitendienst is een natuurprogramma van de NTR, ‘voor kinderen van 8 tot 88 jaar’. Het is de opvolger van Nieuws uit de natuur. De presentatoren Tom, Yannick, Nienke en Matthijs gaan in een oude stadsbus op pad.

Het programma is bedoeld om de kijkers te laten nadenken over de wereld om hen heen. Sommige onderwerpen zijn perfect om grappen over te maken, zoals de scheten die we laten of het snot dat we uit ons neus peuteren.

Andere onderwerpen zijn best lastig, maar daarom net zo belangrijk. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met dieren die we opeten of waar we medicijnen op testen? Allemaal zaken om eens goed bij stil te staan.

Op de site van De Buitendienst, die een totale make-over heeft gekregen, staan twee nieuwe rubrieken met grappige filmpjes van de presentatoren die alleen op de site te vinden zijn. In De Bladblazers krijgen de presentatoren moeilijke, grappige en vieze opdrachten die iets met het milieu te maken hebben. In Lekker Bezig laat Tom zien hoe afval hergebruikt kan worden op een toffe manier, bijvoorbeeld door er speakers van te maken voor een mobiele telefoon. Daarnaast kunnen kijkers op de site meepraten over de uitzendingen, hun mening geven en vragen stellen aan de presentatoren.

De Buitendienst: vanaf 8 januari 2016 elke vrijdag om 17.40 uur, NPO Zapp.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen