De Alleskunner vanaf februari bij SBS6
maandag 13 januari 2020

De Alleskunner vanaf februari bij SBS6

In het SBS6-programma De Alleskunner storten 100 Nederlanders zich op een afvalrace vol verrassende opdrachten, om te bepalen wie de beste allrounder is. Wie het lukt om 99 spellen lang niet als laatste te eindigen, is De Alleskunner en wint de hoofdprijs: een jaar lang gratis leven. De Alleskunner is vanaf zaterdag 1 februari om 22.00 uur te zien bij SBS6.

In elke aflevering worden er tien spellen gespeeld. Spellen die uitdagend zijn, maar ook thuis mee te spelen. Aan het begin van iedere spelronde staan de kandidaten opgesteld in een cirkel. Daar krijgen zij uitleg over het aankomende spel door de stem, die door de speakers van de industriële locatie schalt. Dit is de kenmerkende stem van acteur Frank Lammers, die na elke ronde ook de verliezer naar huis zal sturen.

Tijdens de spellen worden de alledaagse vaardigheden, behendigheid, kennis en het logisch verstand van de kandidaten op de proef gesteld. Wie kan rekenen onder druk, maar ook een blok ijs zo snel mogelijk laten smelten om een ingevroren fluitje te laten klinken? En heeft ook nog eens kennis over muziek, winkelprijzen én aardrijkskunde? De gevarieerde opdrachten zorgen voor de meest creatieve strategieën bij de kandidaten, die ondanks de competitie gedurende het programma steeds dichter naar elkaar toe groeien.

Elke aflevering worden tien kandidaten naar huis gestuurd. In het finalespel binden de twee laatst overgebleven kandidaten de strijd met elkaar aan. De meest multi-getalenteerde deelnemer neemt na tien afleveringen van De Alleskunner de hoofdprijs van meer dan een modaal jaarsalaris in ontvangst.

De Alleskunner wordt geproduceerd door Fabiola.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Wessel de Groot/Talpa

Bericht delen