Dinsdag 16 januari 2018

Dagelijks kookprogramma Yvette van Boven

Kookboekenschrijfster Yvette van Boven presenteert van 17 tot en met 28 augustus bij de VPRO het dagelijkse kookprogramma Koken met Van Boven. Ze trekt er iedere aflevering op uit om ingrediënten te halen bij de boer, imker of tuinder en komt terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen.

Van Boven schreef vier kookboeken, waaronder de bestseller Home made, dat al jaren tot de best verkochte kookboeken van Nederland behoort. Het nieuwe programma is van de makers van VPRO kookprogramma’s als Maarten’s Moestuin en Taarten van Abel. Er worden tien afleveringen gemaakt die in twee weken tijd worden uitgezonden.

Van Boven plukt van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Bijvoorbeeld groene asperges; die groeien gewoon in de Hollandse duinen. Yvette laat zien waar je ze kunt vinden. Of Tuinmansverdriet, beter bekend als het onuitroeibare onkruid zevenblad. Daar kan je een heerlijke pesto mee maken. Duurzaam koken kan ook met ingrediënten uit je eigen buurtsuper. Zo maakt ze van afgeprijsde bosbessen en aardbeien een heerlijke oude bessentaart. Aan het einde van elke aflevering ontvangt zij de leverancier met wie ze haar verrassende en smakelijke gerechten proeft. Koken met Van Boven is duurzaam, eenvoudig, betaalbaar en met een beetje lef!

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen