Commissariaat voor de Media krijgt kleinere top
Donderdag 11 juni 2020

Commissariaat voor de Media krijgt kleinere top

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) gaat flink op de schop. Dit schrijft Minister Arie Slob van media in een brief aan de kamer. Zo komt er geen nieuwe algemeen directeur meer en wordt het College van Commissarissen vernieuwd.

Vorig jaar lag de mediawaakhond flink onder vuur. Zo was het personeelsverloop hoog. Daarnaast had voorzitter Madeleine de Cock Buning haar functie neergelegd omdat haar wettelijke termijn van 10 jaar erop zat. Ook werd commissaris Eric Eljon geschorst nadat hij een roman had geschreven over de tv-wereld. Begin augustus werd de schorsing omgezet in ontslag.

Tenslotte stapte ook de algemeen directeur Suzanne Teijgeler op, die aan de slag ging bij Discovery Benelux. Doordat het College van Commissarissen tijdelijk maar uit één persoon bestond, kon het commissariaat maandenlang geen belangrijke beslissingen nemen. Sinds november is met de komst van Renate Litjens als interim-voorzitter het College weer enigszins op peil.

De komende maanden gaat Arie Slob flink inzetten op vernieuwing bij het CvdM. Hiervoor heeft de minister een extern bureau onderzoek laten doen en advies laten uitbrengen. Zo komt er een vernieuwd College dat per 1 oktober benoemd moet zijn. Tevens gaat dit College weer bestaan uit drie personen, waaronder een voorzitter. Deze voorzitter gaat ook het Commissariaat aansturen. Dat betekent dus dat er geen nieuwe algemeen directeur meer komt.

Bron: Radio.nl/BM

Bericht delen