dinsdag 16 januari 2018

Claudia de Breij presenteert mediaprogramma

Het nieuwe VARA-mediaprogramma De kunst van het maken is vanaf 21 september iedere vrijdag om 20.50 uur te zien op Nederland 2. Welke redactionele keuzes zitten achter de totstandkoming van een tv-programma? Op welke manier wordt een onderwerp in beeld gebracht? En wie kiest welke kop boven een artikel?

Vanaf 21 september duikt Claudia de Breij in de ‘achterkant van de media’. Met journalisten, makers van radio- en televisieprogramma’s en andere mediaproducties uit de afgelopen week praat ze over de werking van de media, over de totstandkoming van mediaproducties en over de perceptie van media.

In het nieuwe mediaprogramma staan niet alleen de waarheidsvinding, de ethische discussie, de journalistieke afweging en de feitencheck achteraf centraal, maar gaat het ook over de duiding van de media: hoe gaan makers te werk en hoe komen mediaproducties tot stand? Kortom, mediamakers aan het woord over de kunst van het maken.

Het programma De kunst van het maken wordt met publiek opgenomen in Café Macy’s in het oude Haarlemmermeerstation in Amsterdam.

Bron: VARA

Bericht delen