Buitenhof weigert rectificatie: ‘Baudet juist geparafraseerd’
maandag 24 februari 2020

Buitenhof weigert rectificatie: ‘Baudet juist geparafraseerd’

Fractievoorzitter Thierry Baudet van Forum voor Democratie dreigt Buitenhof met een kort geding als het tv-programma een uitspraak van presentator Natalie Righton niet rectificeert.

Righton stelde in het programma dat Baudet deze week in de Tweede Kamer opzien baarde met de uitspraak dat “de EU een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten”.

Baudet bestrijdt dat hij dat gezegd heeft. Op Twitter spreekt hij van “schandelijke leugens” en eist hij een rectificatie. Volgens het transcript van het debat zei hij dat de EU doelbewust immigranten naar Europa haalt “om de Europese traditionele identiteiten te verzwakken”.

Tv-programma Buitenhof ziet geen reden om de uitspraak van presentator Natalie Righton te rectificeren. Volgens het programma was Rightons woordkeuze een juiste parafrasering ‘van zowel de uitspraken van Thierry Baudet (die in het publieke debat ook in het licht werden geplaatst van eerdere uitspraken van hem over dit onderwerp) als de wijze waarop deze uitspraken werden opgevat door enkele Tweede Kamerleden en minister De Jonge’.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen