Britney Spears-docu dwingt Ivo Niehe tot reactie
woensdag 10 februari 2021

Britney Spears-docu dwingt Ivo Niehe tot reactie

De documentaire Framing Britney Spears heeft in de Verenigde Staten stof doen opwaaien. In de documentaire is er flinke kritiek op hoe de zangeres op jonge leeftijd in de media werd behandeld.

Als gevolg daarvan spreken fans en beroemdheden zich voor Spears uit. Door de onlangs verschenen film kreeg Ivo Niehe op sociale media veel kritiek.

Framing Britney Spears, een productie van The New York Times, stelt dat Spears een slachtoffer is van een mannenwereld die misbruik van haar maakt. Ze kwam door de jaren heen steeds meer in het nauw door het beeld dat in de media van haar werd geschetst.

Ivo Niehe onder vuur
In de documentaire komt als illustratie onder andere een fragment voor met Ivo Niehe. Spears was destijds als 17-jarige te gast in de TROS TV Show en werd door Niehe aangesproken op haar borsten. Die waren volgens sommige roddelbladen door middel van plastische chirurgie vergroot.

Bekijk hier het fragment dat door een Amerikaanse journalist op Twitter gedeeld werd:

In sommige reacties op sociale media wordt het gesprek verwerpelijk genoemd. Mensen vinden het not done dat zoiets een 17-jarig meisje wordt gevraagd. Ze vinden Niehe onder andere vrouwonvriendelijk.

In het AD heeft Niehe op de ophef gereageerd. Volgens de presentator is het fragment van het interview zonder context in Framing Britney Spears te zien. “Dus werd alleen die ene vraag gebruikt, nota bene met grote ironie gesteld omdat we het er juist niet over wilden hebben. Maar die stijlvorm van ironie is in de VS blijkbaar minder bekend. De sfeer na afloop van het interview was goed, het management was meer dan tevreden.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen