Dinsdag 16 januari 2018

Bonje met de Buren terug bij SBS 6

Zondag 26 april start een nieuwe reeks van Bonje met de Buren bij SBS 6. Patty Brard en Jochem van Gelder gaan dan opnieuw het land in om te bemiddelen bij burenruzies. De hulp van Bonje met de Buren is vaak de laatste hoop die buren hebben.

Net als vorig jaar heeft slechts één van de buren het programma ingeschakeld voor hulp en blijft het telkens weer spannend of Brard en Van Gelder de andere buren kunnen overtuigen om samen tot een oplossing te komen. Bonje met de Buren is vanaf zondag 26 april om 21.30 uur te zien.

Vaak ligt de oorzaak van een burenruzie bij een slechte communicatie of onbegrip over een bepaalde situatie. “Mensen vergeten soms waar een ruzie in eerste instantie over gaat”, zegt Brard. “Als je even doorvraagt blijken er zoveel diepere lagen te zijn. Zo waren we bij buren die last hadden van geluidsoverlast van de buurman. Eerst leek een nieuwe vloer de oplossing. Maar uiteindelijk bleek die man gewoon vreselijk eenzaam te zijn en kwam de overlast van zijn bijzondere gasten die hij over de vloer haalde voor wat gezelschap.”

Van Gelder vertelt dat het een kick geeft wanneer hij en Brard echt wat kunnen betekenen voor een buurt: ”Ook dit jaar willen we pas naar huis als het weer gezellig is. Bij een van de bonjes ontstond er na afloop zelfs een straatfeest inclusief polonaise. Als we dan ook nog, wanneer we weer thuis zijn, een berichtje krijgen dat de buren samen uit eten zijn, weten we zeker dat we goed werk hebben verricht.”

Bonje met de Buren wordt geproduceerd door Talpa.

Bron: SBS Broadcasting

Bericht delen