BNNVARA brengt muzikale ode aan de sterren achter de schermen
woensdag 31 maart 2021

BNNVARA brengt muzikale ode aan de sterren achter de schermen

BNNVARA zet de spotlight op de mensen die daar gewoonlijk uit wegblijven; de grote groep mensen die normaal gesproken voor theaters, musea, bioscopen, festivals en andere culturele evenementen werken en die nu massaal thuiszitten of zelfs hun baan zijn kwijtgeraakt.

Het is een zwaar jaar voor hen geweest. De groep is divers. Van technici tot decorbouwers, en van kostuumontwerpers tot schoonmakers en cateraars. Als Ik Je Weer Zie is een eenmalig concert waarin een groot aantal artiesten een ode brengt aan al de werknemers in de kunst- en cultuursector die door corona hun werk niet meer kunnen uitvoeren. Met elkaar halen ze mooie herinneringen op en vertellen ze bijzondere verhalen.

De presentatie is in handen van Renze Klamer en Leona Philippo. Als Ik Je Weer Zie vanuit de Ziggo Dome is zaterdag 3 april om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Optredens zijn er onder meer van Nick en Simon, Jeangu Macrooy, Douwe Bob en eenmalig de Dolly Dots.

Het programma is gebaseerd op een idee van Stephen Emmer. Hij zegt: “Dit gaat over de mensen die de magie normaliter avond aan avond mogelijk maken voor de artiesten en daarom, vond ik, mochten de schijnwerpers wel eens worden gericht op deze anonieme tovenaars. En wel door de artiesten zelf en om dit vervolgens als tv programma ook meer inzichtelijk te maken op een positieve manier bij het grote publiek. Zowel de NPO als BNNVARA waren het met mij eens en ze zijn overgegaan tot het realiseren van dit speciale themaprogramma in het kader van het #reddekunstenopradioentv actieplan.”

Renze Klamer: “Het wordt een bijzondere uitzending, ik heb dan ook veel zin om dit met Leona te presenteren. Artiesten treden op en koppelen muziek aan mooie herinneringen backstage of aan specifieke personen uit de sector. Ook kijken we samen vooruit naar het weer opengaan van de kunst- en cultuursector, waar we allemaal zo van houden.”

Leona Philippo: “Dit is een feel good concert voor alle mensen die ons altijd zo mooi in de spotlights zetten en nu zonder werk zitten. Mensen zoals mijn tourmanager, met wie ik veertien jaar lang iedere dag in de auto zat, en nu al een jaar ontzettend mis. Het is een ode, een hart onder de riem voor alle mensen achter de schermen. Ik weet zeker dat we allemaal één ding gemeen hebben: dat we staan te trappelen om weer te beginnen.”

Als Ik Je Weer Zie is een coproductie van De Coproducent en BNNVARA.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen