Article header image

BNN brengt Proefkonijnentest op NPO 3

Het populair wetenschappelijke BNN-programma Proefkonijnen krijgt een eigen test. In De Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest gaan Dennis Storm en Valerio Zeno op zoek naar dé wetenschapper van Nederland.

In de studio test het tweetal het publiek en BN’ers over gewaagde experimenten en zenuwslopende situaties die het duo in hun hele tijdperk van Proefkonijnen hebben meegemaakt. Hun vaste experts, natuurkundige Lieven Scheire en filosoof Bas Haring, staan hen bij in De Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest die maandag 8 juni te zien is om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Al vier seizoenen lang testen Storm en Zeno van alles en nog wat en zoeken ze nuchtere antwoorden op bezopen vragen van kijkers. In de test zitten meerdere categorieën waaronder het menselijk lichaam, dieren, het brein en superbespottelijke vragen. Per categorie, bestaande uit vijf vragen met elk vier antwoordmogelijkheden, is er een experiment in de studio.

Zeven BN’ers nemen het op tegen het publiek. In het publiek zitten bijzondere gasten die een link hebben met de wetenschap. En natuurlijk kunnen de kijkers thuis hun wetenschapskennis testen door mee te spelen via hun smartphone/tablet of met pen en papier.

In de testmaand trapt BNN af met de nieuwe Nationale Reistest 2015. Geraldine Kemper en Dennis Storm gaan 1 juni op zoek naar de reisexpert van Nederland. De kijkers krijgen op 15 juni de kans om hun IQ opnieuw te testen tijdens de herhaling van de Nationale IQ test 2015. Op 22 juni mogen ze hun kennis over eten nog eens onder de loep nemen in de herhaling van de Nationale Eettest 2015.

Bron: BNN

Bericht delen