Article header image

BlazHoffski bestaat 20 jaar

Als programmamakers Dan Blazer en Erik van der Hoff in 1996 de krachten bundelen en een productiehuis starten, hebben ze een duidelijk doel voor ogen: maken wat ze leuk vinden en waar ze zelf op tv naar zouden kijken.

Twee decennia later is het tweetal naar eigen zeggen “ouder en wijzer”, maar blijkt de doelstelling onveranderd en de ambitie nog altijd torenhoog. In Broadcast Magazine blikken beiden uitgebreid terug op twintig jaar BlazHoffski. “Als je zoveel verschillende dingen doet als wij, leef je echt van dag tot dag. Het is als een streep voorbijgegaan.”

Bijna vergeten Blazer en Van der Hoff zelfs het jubileum te vieren. Gelukkig attendeert de administratie hen erop, “want zoiets laat je niet onopgemerkt voorbijgaan,” aldus Blazer. Pas als de uitnodigingen voor het jubileumfeest op 18 maart in Hotel Arena in Amsterdam de deur uitgaan, merken ze hoe groot de gastenlijst wordt. Van der Hoff: “We proberen echt terug te gaan naar het schuurtje in West-Graftdijk waar we ooit zijn begonnen met vijf man. Als je nagaat welke programma’s we sindsdien hebben gemaakt en met wie we daarbij hebben samengewerkt, krijg je best een imposante lijst.”

Over de toekomstplannen zijn Blazer en Van der Hoff eensgezind: drama lonkt. “Het is lastig ver vooruit te kijken, maar ik hoop dat we straks onze sporen hebben verdiend in de dramawereld. Die ambitie koesteren we al heel lang, maar drama is echt een vak apart binnen televisie. Anton Smit, ooit onze baas bij de VARA en later IDTV, adviseert ons daarin. Binnen nu en twee jaar willen we de eerste producties hebben uitgewerkt.”

Het complete interview met Blazer en Van der Hoff is te lezen in de maarteditie van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen