Big Brother maandagavond van start op RTL 4 en RTL 5
maandag 4 januari 2021

Big Brother maandagavond van start op RTL 4 en RTL 5

Na een afwezigheid van ruim veertien jaar keert Big Brother maandagavond weer terug op de Nederlandse televisie. Een aantal Nederlanders en Vlamingen verblijft maximaal honderd dagen in een huis, zonder enig contact met de buitenwereld.

Big Brother is inmiddels uitgezonden in 66 landen en wordt wereldwijd nog altijd omarmd door veel kijkers. De aftrap Big Brother: De Start wordt gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire en is op maandag 4 januari om 20.30 uur te zien bij RTL 4, RTL 5 en in Vlaanderen op VIER.

De locatie van het Big Brother-huis is nieuw. De vier Nederlanders en vier Vlamingen stapten op oudejaarsdag een coronaproof huis binnen dat is gelegen naast het kantoor van producent EndemolShine in Amsterdam-Zuidoost, achter de Johan Cruijff ArenA. Het huis is 300 vierkante meter groot. Daarin bevinden zich 125 camera’s – zelfs op het toilet – die de acht bewoners nauwlettend in de gaten houden. Voorheen waren dit slechts 25 camera’s.

Speciaal voor het programma lanceert zangeres Davina Michelle, samen met Vlaamse rapper Woodie Smalls, vandaag de titelsong: Big Brother. Geïnspireerd door het experiment, het spel-element en het alziend oog van Big Brother schreef zij de song in no-time.

Vanaf dinsdag 5 januari wordt Big Brother elke werkdag om 21.30 uur en elke zaterdag om 18.00 uur uitgezonden bij RTL 5, Videoland en in Vlaanderen op VIER. Naast deze reguliere uitzendingen wordt iedere donderdag om 21.30 uur Big Brother: Live uitgezonden, gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire.

Bij Videoland kan via twee livestreams 24/7 worden meegekeken in het Big Brother-huis. Big Brother wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland in samenwerking met Lecter Media.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen