Dinsdag 16 januari 2018

BBC schrapt 2000 banen

De BBC moet fors besparen en laat daarom 2.000 werknemers afvloeien. Dat maakte de directie van de Britse publieke omroep donderdag bekend. De vakbonden reageren furieus. Directeur-generaal Mark Thompson verklaarde donderdag dat het plan om de kosten van de BBC met twintig procent te verminderen over een tijdspanne van vijf jaar gelijkstaat aan “efficiënter werken en serieus jobverlies.”

De BBC moet rond 2016/2017 per jaar 770 miljoen euro besparen. Volgens Thompson gaat het om “de meest radicale hervormingen in de geschiedenis van het bedrijf.” Managers van de BBC legden het personeel donderdagmorgen uit wat de impact van de kostenreductie zal zijn op de 22.900 werknemers. Gery Morrissey, secretaris-generaal van Bectu, de vakbond van de BBC-technici, beschuldigde het bedrijf ervan “jobs kapot te maken en het bedrijf kapot te maken.”

De besparingen komen nadat de BBC de overheidssubsidies zag dalen. De Britse overheid bevroor het kijk- en luistergeld waarmee de openbare omroep wordt gefinancierd. Ook de World Service van BBC, die vroeger betaald werd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, moet nu uit eigen zak worden bekostigd.

Bron: Nieuwsblad/Broadcast Magazine

Bericht delen