Dinsdag 16 januari 2018

AVROTROS brengt Flikken Rotterdam

In navolging van de politieserie Flikken Maastricht komt er nu Flikken Rotterdam. Eyeworks is de producent en AVROTROS de opdrachtgever. Flikken Maastricht blijft overigens bestaan.

De keuze voor Rotterdam was niet moeilijk, zegt politieproducer Erik van Rijsselt van zowel de Maastrichtse als Rotterdamse serie. “De Maasstad is een aantrekkelijke locatie om te filmen. Iconen als de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam zullen zeker niet ontbreken”.

Waar Flikken Maastricht vooral het blauw op straat belicht, zoomt Flikken Rotterdam meer in op het werk van de recherche. Ook de rol van het Openbaar Ministerie komt aan bod. Wat het script betreft, heeft de politie een belangrijke vinger in de pap. “De werkwijze van de politie moet wel kloppen met de werkelijkheid, anders gaat het niet door”, aldus Van Rijsselt. De scriptschrijvers zullen ook nog voorgesprekken hebben met rechercheurs in Rotterdam.

De cast wordt eind augustus of begin september gepresenteerd. Namen kan hij nog niet noemen. Van half september tot eind november zijn de draaidagen gepland voor de tien afleveringen van de serie van Eyeworks. In het voorjaar van 2016 wordt Flikken Rotterdam uitgezonden door AVROTROS.

Bron: Politie.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen