Dinsdag 16 januari 2018

AVRO staat stil bij 90-jarig bestaan

De AVRO zendt zondag het tv-programma 90 jaar Avondje AVRO uit op Nederland 1. Het is een terugblik op de 90-jarige geschiedenis van de AVRO, de oudste publieke omroep van Nederland, met presentatoren van vroeger en nu.

‘Een Avondje AVRO’ was jaren lang een begrip in Nederland: een gezellig avondje met de familie op de bank kijken naar tv-programma’s als Ontdek je Plekje, Voor de vuist weg, Wie van de 3, Sterrenslag en de Wie-kent-kwis met de bekende cavia-race.

Op 11 augustus komen deze programma’s aan bod en daarnaast ook Babbelonië, Wedden dat, Sportpanorama en TopPop. Rien van Wijk, Karel van de Graaf, Myrna Goossen, Frits Sissing, Anniko van Santen, Nelleke van der Krogt, Ad Visser, Ruud ter Weijden en de eerder dit jaar overleden Herman Emmink en vertellen over hun Avondje AVRO-gevoel van vroeger met korte beelden van de programma’s van toen.

90 jaar Avondje AVRO is zondag op Nederland 1 te zien om 15.25 uur. Eerder maakte de omroep al bekend in het kader van het jubileum een cultuurfonds te starten.

Bron: AVRO/Broadcast Magazine

Bericht delen